maandag 21 maart 2016

Boris.

Sinds vorig jaar heb ik een moestuinvriendje.
Boris doopten Bart en ik hem (of is het een haar?). Sinds de eerste zonnestralen, is Boris weer op post. Als ik in de tuin bezig ben, zit hij vrolijk te kwetteren in de haag, of op de bloempotten.
Van zodra ik mijn hielen licht bij het ene perk, vliegt hij er razendsnel naartoe om te kijken of er geen wormpje of insect te rapen valt. Helemaal niet bang, zoals het een echt roodborstje betaamt.
In de kringloopwinkel vond ik onlangs nog het boekje 'De roodborst, dichtbij en ver weg' van Jenny De Laet. Ik las het lang geleden (toen de dieren nog spraken ;-)) al eens, maar heb zin om het opnieuw te lezen. Al was het om uit te dokteren of de Boris van dit voorjaar, dezelfde is als Boris van vorig jaar... Als jij het weet, mag je het me zeker vertellen!

6 opmerkingen:

 1. Ik vind den Boris nen hele sympathieke. En ne knappe gast ook. En die wormen in den hof zijn precies wat aan de vette kant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vindt ge hem dik of wat? Dat is gewoon zijn winterjaske dat hij nog aan heeft...

   Verwijderen
  2. Ahaaa... Hij heeft gelijk. 't Is zogezegd lente sinds deze morgen, mâ ik merk er ook nog niks ni van.

   Verwijderen
 2. Leuke foto's. En Boris ziet er wel sympathiek uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's. En Boris ziet er wel sympathiek uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, SuperMasj. Boris is inderdaad een sympathiek roodborstje. Of misschien zijn alle roodborstjes dat wel.... ;-)

   Verwijderen