woensdag 3 februari 2016

Dagen Zonder Vlees - De inschrijving.

Nog 1 week en we kunnen er weer helemaal voor gaan: 40 dagen zonder vlees.

In tegenstelling tot vorig jaar, zijn we nu beter voorbereid.
Drie zonen die na een vegetarische maaltijd vragen of ze nog even naar hun grootouders mogen "om vlees te gaan eten", vergen inderdaad wat voorbereiding op DZV. Het zal u niet verbazen dat we quorn op het bord brengen onder de noemer 'vegetarische kip'. Er is nog werk aan de winkel...

Noem het voorbereiding of noem het een cadeautje van onszelf aan onszelve: we haalden het DZV-boek in huis. Een boek dat vorige week werd gepubliceerd naar aanloop van de 5e editie DZV.
Bart en ik hebben onze mouwen al opgestroopt om met dit boek en deze 40 andere DZV-recepten de keuken in te duiken.

Naast culinaire ontdekkingen, stickers plakken op vlees-en visvrije kalenderdagen en hoogstwaarschijnlijk ook wel lange-tanden-maaltijden, zijn we er zeker van dat DZV ons ook leerrijke, grappige en memorabele tafelgesprekken zal opleveren. We hebben er zin in!

Ook uitgedaagd? Schrijf je snel in. Misschien kunnen we een 'bloggroep' opstarten? Wie weet wat 'blogland' weet te verzetten op vlees- en visvlak...

6 opmerkingen:

 1. Je hebt me over de streep getrokken... ik heb me ingeschreven. Wacht nu alleen nog op de mail.Hopelijk komt dat in orde. Wil het wel niet de volledige 40 dagen doen... of misschien wel...? Wie weet lukt dat ook nog. Het ecologisch en afvalarm winkelen doe ik al een tijdje...maar het is ook mooi meegenomen om ook op dat vlak nog extra stimulans te krijgen. Een bloggroep zou leuk zijn! Succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joepie, goed bezig! Tuurlijk dat je moet meedoen. Hou steeds de 'Elke Dag Telt' in het achterhoofd... ;-)

   Verwijderen
 2. Super! En hoe gaat ie voor de rest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Leen! Hier het (fijne) leven van alledag. We hebben jullie truc van het 'weekmenu' (ok, ok, jullie gaan voor maandmenu...) overgenomen en het moet gezegd: wat een rust! Ik was nog aan het denken: heb ik DZV nu via jou leren kennen op 'de zolder'?

   Verwijderen
  2. Hier zijn het ook wel weekmenu's geworden. Het menu dat ik in mijn map heb zitten, met wat variatie bij. Denk niet dat je DZV via mij kent, al ken ik het wel en doen we een beetje mee.

   Verwijderen
 3. Fieke maakte al een bloggroep aan: https://www.dagenzondervlees.be/groepen/fiekefatjerietjes-wordpress-com/. Haar blog is trouwens ook de moeite voor inspiratie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen