vrijdag 13 februari 2015

Over nesteldrang en saffraan.

We spreken 38 weken en 6 dagen.
De nesteldrang is groot. 
Er wordt hier niet veel meer uitgevoerd dan opruimen, suikerbonen in gereedheid brengen, nog eens opruimen, poetsen, naar de kringloopwinkel rijden met overbodige spullen in ons huis (gevonden tijdens al dat opgeruim...), koken voor 3 keer zodat er 2 porties kunnen ingevroren worden, haken voor de baby, nog eens opruimen, beddenlakens wassen (de zwangere moeder in mij bedacht dat het een goed idee was om nu eindelijk eens komaf te maken met de nachtluiers van onze kleinste zoon, het heeft wat geduurd, maar ik denk dat we er zijn, hoera!), bedden opmaken, babykleertjes wassen,...
 ... en alles klaarleggen wat er zoal nodig kan zijn tijdens een thuisbevalling.
Aan dekentjes alleszins geen tekort, zo blijkt.

En die saffraan op al die dekentjes?
Die kochten de echtgenoot en ik tijdens ons city-tripje in Valencia. Daar gebruiken ze dat vooral in heerlijke paella. Wij kochten het met het vooruitzicht op de bevalling en vooral de naweeën.
U ziet de link niet?
Wel, saffraan is een natuurlijke pijnstiller.

Meestal wordt de naweeënpijn bij iedere volgende geboorte sterker. Dit heb ik ook zo ervaren bij onze eerste twee zonen: Melchior praktisch geen naweeën, bij Wolf heb ik geweend van de pijn.
Ik hield mijn hart dus al een beetje vast voor de naweeën bij de geboorte bij Astor.
Maar na die geboorte begon de vroedvrouw plots wat melk met saffraan te koken. 
En dit is wat ik u zeg: ik had praktisch geen pijn.
Ook niet de dagen na de bevalling, want de echtgenoot voerde netjes de opdracht die hij van de vroedvrouw kreeg uit: saffraanmelk maken wanneer er weer naweeën komen!
Geen pijn en bovendien een hemels drankje, want melk met saffraan smaakt naar rijstpap.
*Nom nom nom*
Zo, nu heeft u weer een ideetje voor 'kraamkost' bij uw volgende kraambezoek: saffraanrijstpap!
Wie stond er daar nu weeral op bevallen?
;-)

5 opmerkingen:

 1. Maar wat jammer dat ik dat nu pas lees... Bij Aaron had ik totaal geen naweeen, maar bij Annabel was dat venijnig! En dat klinkt inderdaad hemels lekker. Nog veel opruimplezier, en wat een prachtig haakwerk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn niet allemaal van eigen hand hoor, de dekentjes. Alleen het bovenste en de granny's in het midden zijn zelf gehaakt. Het onderste heeft een vriendin heel stiekem voor Astors geboorte gehaakt, 't is echt een mega-deken.

   Verwijderen
 2. Dat van die saffraan, dat hoorde ik ook al. Helaas te laat.
  Gelukkig zijn die naweeën toch relatief snel over.
  Succes!! (Ik moet toegeven dat ik toch wel een klein tikkeltje jaloers ben ;) ) Maar voor dit leven heb ik genoeg kinders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige dekens haakte je... mooi zo op een stapeltje op dat krukje... bijna zonde om ze te gebruiken zo mooi is dat... Allé 't ga beginnen komen... dat staat vast met al dat ge-opruim! Ik ben eigenlijk echt heel erg curieus...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het wordt spannend, ook hier kwam jo af met safraan, hielp niks noppes, enkel inbuprofene drie dagen lang hielp me er door deze keer, maar ik had al naweeen na de eerste bevalling wat zeldzaam is bij een eerste kind, veel succes, wie weet hebt ge er deze keer door de saffraan geen last van! Lekker is het wel

  BeantwoordenVerwijderen