zondag 27 april 2014

Aspergestijd.

Aspergestijd.
Dat is eens wat anders dan komkommertijd.
Eerst asperges uitgraven.
Dan asperges ophalen.
In het mandje 'mikken'.
 Soms wat hulp nodig.
 Asperges in de wasbak.
 Water erbij en 1e keer wassen.
 Harde onderkanten afsnijden.
 Nog een keer wassen.
Klaar voor de keuken!
A la Flamande is een optie.
Maar persoonlijk vind ik gewoon gekookt en dan even onder de grill ook wel scoren!

9 opmerkingen:

  1. Lekker die asperges maar de kleine aspergeboer is wek helemaal eentje om "op te eten"!
    Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is hij wel! En het liefste wat hij doet is 'werken'. Hij volgt ons overal om te zien of hij mee mag doen. Zalig is dat!

      Verwijderen
  2. dat zijn precies gigantische asperges, ofwel is het gezichtsbedrog met dat kleine ventje erbij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad een redelijk dikke soort. De lengte is gezichtsbedrog omdat je er altijd nog een heel stuk moet afsnijden. Eén ding waar arme zandgrond goed voor is…: asperges kweken.

      Verwijderen
    2. ja, inderdaad wat een schatje! en herkenbaar: hier heeft er ook eentje papa 'geholpen' met de tuin om te spitten en onkruid in een ton te gooien :-). Lijkt me wel super zeg, zo verse asperges! Smakelijk.

      Verwijderen
  3. Mmmmm. En direct word ik teruggekatapulteerd naar mijn eigen kindertijd… Dit tafereel zag er 35-40 jaar geleden precies zo uit, maar dan met mezelf en vake… :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nostalgie in het heden! Hier is het ook een 'Vake' in actie...

      Verwijderen
  4. Vake heeft daar een geweldige helper precies!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een prachtig foto-verslag. Voor mij asperges met wat boter, hoeft niet à la flamande ;-)

    BeantwoordenVerwijderen