dinsdag 9 augustus 2011

Over varkentjes enzo...

Zonder het goed en wel te beseffen, gaf ik ons 5e gezinslid al direct de naam van een prachtbloempje. Ahja, nadat Mevrouw de Doktoor ons voorspelde dat 10 maart zowat d-day zal zijn, vertelde een lieve vriendin over haar lievelingsbloem: het "Maarts viooltje". Klein, zoals Ukje, mooi, zoals Ukje, lief, zoals Ukje, van maart, zoals Ukje.... U ziet duidelijk de gelijkenissen... Misschien moet u enige inspanning leveren om die gelijkenissen terug te vinden in onderstaande, allereerste echo.Maar ik kan u verzekeren: we zijn niet zwanger van een varkentje, wél van een Ukje. Dat heeft Mevrouw de Doktoor ons gezegd. Ohja, en ze zei terloops ook nog even dat er 'maar' één Maarts viooltje op komst is. Zag ik daar enige opluchting bij de Ridder? Ok, toegegeven, ook bij mezelf. Maar ik was misschien al meer bezig met datgene wat ik ging doen na ons bezoek aan Mevrouw de Doktoor.

Zal ik u even jaloers maken met het feit dat er give-away's op maat voor me worden gemaakt? Ik ben een grote gelukzak. Wat heb je nodig voor zoveel gelukzakkerij? Een vriendin, die toevallig zelf ook zwanger is (en dus helemaal into 'echo' en 'schattig' is), die beschikt over een naaimachine, een beetje meer tijd en leuke stofjes. Vertel die lieve vriendin dat jullie vanaf nu samen zwanger zijn. En enkele dagen later ben jij misschien ook de eigenares (ja, nu gaat het even alleen maar over de Dames onder ons) van een give-away-op-maat-à-la-onderstaande!

In dit uiterst schattige zakje, belandde, onmiddellijk na thuiskomst, het ons intussen reeds bekende zwangerschapsmapje van Kind&Gezin.
Het echo-mapje is zelfs voorzien op uitbreiding met massaal veel echo's...
En niet alleen de flap heeft een dubbele kant, ook de binnenkant. En het is een stevig zakje, met vlieseline en al.
En kijk dan naar die "O" en zeg "Oooooh, die O is precies zwanger!". Zei ik 'goed gemaakt'? Excuses daarvoor, ik bedoelde 'geweldig gemaakt!!!'. Moet u weten dat dit naaisel eigenlijk in de categorie 'eerste maaksels van onze vriendin' valt? Nog één keer: Geweldig toch!
Ok, ik pronk hier weeral met andermans maaksels. Maar als het mooi is en je bent er reuzeblij mee, dan moet dat getoond worden. Dit alles in afwachting van een eigen naaimachine. Alles op z'n tijd. Wanneer het zover is, zal u het meteen weten, mét naaimachine-kopen-avonturen erbij. U lacht, maar u zal versteld staan van de Grote Avonturen van Nowelja in de Wereld der Naaimachines: tot nu toe behoort het verhaal tot het genre 'Dramatiek'. Maar wat zal de toekomst brengen? Wacht maar... Geduld is een mooie deugd, nietwaar?

Zal ik u nog even de tutorial die zij-die-we-geweldig-vinden heeft gevolgd (wel de afmetingen aangepast aan het doel) meegeven, dan kan u die meteen doorsturen aan uw eigen vriendin(nen (voor het geval u wél méér dan één varkentje, ik bedoel Ukje, verwacht)). Wie weet zit daar ook een zwangere vriendin tussen. Met een grote drang om haar naaimachine te 'testen' en dan liefst voor iets baby-gerelateerd en dan ook nog in een give-away-bui.
Samen zwanger zijn, is zo fijn!

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi zakje! Gij hebt inderdaad chance met zo'n vriendin!
  Ik zal nog even wachten met onze volgende babyspruit, tegen dan hebt gij mss ook uw naaimachine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte proficiat! Leuk tasje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @El cavia: als ge lang genoeg wacht, dan hebt gij inderdaad ook chance met zo'n goei vriendin, want dan heeft die inderdaad een naaimachine... Ik zal u laten weten wanneer het de goeie moment is! ;-)
  @ Iedereen: supermerci, hier een 'supercontent' terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh! Zusje, wil jij dan met jouw supermachine voor mij zo een zakje maken???? :-)

  BeantwoordenVerwijderen