woensdag 25 januari 2012

Knieremmen

Bij het verhuizen vond ik de te-naaien-kleertjes-zak terug (waar verhuizen allemaal niet goed voor is).
Die zak was goed gevuld met voornamelijk broeken. Melchior's eerste schoolweken verliepen immers niet bepaald zonder kleerscheuren. Letterlijk dan... We verdenken hem ervan om zijn knieën als remmen te gebruiken. Gelukkig hebben we hem intussen diets kunnen maken dat broeken (en vooral mama's!) dat niet zo grappig vinden. Of misschien waren het gewoon zijn blote knieën die hem tijdens de zomermaanden het 'knieremmen' afleerden.... 't Is allemaal gelijk. Geen broeken met 'kniegaten' meer intussen.

Voorlopig toch. Want die kleine Wolf stapt binnenkort ook aan de andere kant van de schoolpoort rond. Maar hij krijgt dan 'preventief' deze opgelapte, maar volgens Melchior oh-zo-stoere autobroek aan. 't Is dan wel onze 'kleine' man die Wolf, maar intussen al groot genoeg voor de broeken van Melchior die wegens bouw-en-verhuis-drukte zowat een jaar in de te-naaien-kleertjes-zak hebben liggen verkommeren en de groei van Melchior's benen niet hebben kunnen bijhouden.
En ja, zo proper als op deze foto gaan die knielappen er binnenkort dan waarschijnlijk niet meer uitzien. Laten we er dan nu met z'n allen van genieten.... De auto kocht ik bij Hexagoon, het verkeerslicht heb ik erop geflockt. Als ik de auto eerst op de andere knie had genaaid, dan had ik een 'uitlaatgaswolkje' geflockt. Maar ja, de auto had ik nu al vast gezet. Dat is dan voor de volgende keer (maar liever gewoon geen knieën meer herstellen...).

3 opmerkingen:

 1. heel tof gedaan :) Meisjes zijn toch "anders"... hier nog nooit een kappote knie gehad! houden zo!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah, 't zal dan zijn dat het de jongens zijn die 'knievallen' maken voor al die schattige meisjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja... dat zal wel wishfull thinking zijn. Het gebeurd mij toch zeker 2x per seizoen. Bweh

  BeantwoordenVerwijderen